Wednesday, November 30, 2011

3. klasside kunstitööde ülevaatenäitus









 














 9. detsembrini on II korruse kunstikoridori välja pandud Pelgulinna Gümnaasiumi 3. klasside kunstirühmade loomingu ülevaatenäitus.
Õpilaste juhendajad on õpetajad Jüri Mäemat, Tiia Vali ja Annika Tonts. Rohkem näiteid kõigis klassides tehtud töödest saab näha meie fotogaleriides:http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/

Head vaatamist!

Tuesday, November 29, 2011

12 K karakterite näitus



















Mairi Mölder, Kaisa-Gerda Kohari, Olivia Lember,
Anna Mari Liivrand, Laura Uustal,
Anni Sildvee, Holger Rannus, MIrjam Kristian 2011

II korruse suures koridoris on võimalik vaadata 12 K klassi kunstiprojekti "Karakteri loomine" tulemusi. Ülesanne algas 2 EUR suuruse ostu sooritamisega Balti jaama turult ning jätkus esemele omaniku ning omanikule eluloo ning iseloomu loomisega kunstilises vormis. Lisaks pildilisele, esemelisele ja tekstilisele materjalile vormistati ülesande osi ka muusikapala, video, kodulehe ja raamatu vormis.

Õpilasi juhendas Triinu Jürves, täpsemat ülevaadet projektidest saab näha:
http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/334961/

Thursday, November 24, 2011

Head tulemused ROBOTEX'i joonistusvõistlusel































 











Robotex 2011 toimub 26. ja 27. novemberil kell 10.00-17.00 Tallinna Tehnikaülikooli Spordihoones. Täpsemalt kõige toimuva kohta saab lugeda ürituse kodulehelt: http://www.robotex.ee/

Ürituse programmis oli ka joonistusvõistlus "Roboti argipäev", kus nooremas vanuserühmas (6-12 a.) sai II koha Pelgulinna Gümnaasiumi 
3 AK klassi õpilane OLIVIA SÕRMUS ning ära märgiti veel sama klassi õpilase DAGLAS AITSENi töö. Mõlema õpilase juhendaja on õpetaja Tiia Vali.
Vanemas vanuserühmas (13-19 a.) märgiti ära 7 K klassi õpilase MAE ALTVÄLJA töö, tema juhendaja on Annika Tonts.

Wednesday, November 23, 2011

Betti Alveri debüüdipreemia pälvis Margus Tamme (PG 1995) «Unesnõiduja»

















postimees.ee, tedxtartu.org

Betti Alveri kirjandusdebüüdi preemia selleaastane žürii koosseisus Maia Tammjärv (žürii esimees), Kajar Pruul, Hannes Varblane, Valdur Mikita ning Triin Põldra (alias eelmise aasta
debüüdipreemia laureaat Nirti) 14. novembri 2011 otsusega on aasta parimaks debüüdiks tunnistatud Margus Tamme «Unesnõiduja».

Betti Alveri debüüdipreemia pidulik kätteandmine seekordsele laureaadile leidis aset Tartu Kirjanduse Majas täna õhtul kell 18 alanud tseremoonial, teatas kirjanike liidu Tartu osakonna juht Piret Bristol Postimehele.

Auhinnale kandideerisid veel Mari Järve ulmeromaan «Esimene aasta», kaks noorteromaani, Linda-Mari Väli «Eikeegi eikunagi eikusagil» ja Marek Kahro «Kaljud ja kameeleonid» ning luulekogudest Maarja Pärtna «Rohujuurte juures», Helena Läksi mässumeelsem ja eksperimenteerivam «Helena läks», Kaur Riismaa äsjane luulevormis luguderaamat «Me hommikud, me päevad, õhtud, ööd» ja Siim Pauklini teravmeelne haikukogu «Aheldatud Jõgeva».

Janar Ala intervjuu Margus Tammega:
http://www.postimees.ee/657990/margus-tamm-kirjanikuks-ma-ennast-veel-ei-pea/

Auhind joonistusvõistluselt "112"


 




















 Laste joonistusvõistlus "112".

Euroopa Parlamendi Infobüroo, ajakirja Tähekese ja Häirekeskuse poolt välja kuulutatud laste joonistusvõistlusele "112" saadeti kokku 3382 tööd 146.-st erinevast paigast.
Reedel, 21. oktoobril tuli joonistusvõistluse žürii kokku, et hinnata võistlusele saadetud joonistusi. Sellel aastal kuulusid žüriisse Tähekese peatoimetaja Ilona Martson, Tähekese kujundaja Priit Rea (PG 1974), Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg, kujundaja Piret Mikk ning Euroopa Parlamendi Infobüroo töötajad.

Ajakiri Täheke ja Euroopa Parlamendi Infobüroo kuulutasid kuuendat korda välja suure 4.-12. aastaste laste joonistusvõistluse, mis sel aastal viidi läbi koostöös Häirekeskusega. Koostöös teiste EP Infobüroodega saabus töid ka Lätist, Leedust, Belgiast, Prantsusmaalt, Hispaaniast ja Šotimaalt. EP Edinburghi infobüroole laekus 955 joonistust ja EP Vilniuse infobüroole saadeti umbes 1000 tööd. Infobürood valisid kümme parimat tööd ja saatsid need Tallinnasse võistlusele.

3382.-st laekunud joonistusest valiti välja umbes 200 parimat tööd, mis pannakse üles näitusele Euroopa Liidu majja. Samuti koostatakse valitud töödest Euroopa Parlamendi 2012. aasta lauakalender. Oma lemmiktööd valivad ja eripreemiad annavad välja Täheke, Häirekeskus ja Euroopa Parlamendi saadikud Eestist.


Ühe auhinnalistest kohtadest sai Pelgulinna Gümnaasiumi 3 BK õpilase Elisa Maria Hansmanni töö, tema juhendaja oli Annika Tonts.
Autasustamine ja näituse avamine toimub 2. detsembril Euroopa Liidu Majas Tallinnas. 

Info: http://www.europarl.ee/view/et/uudised/Uudised-2011/Oktoober-2011/pr-2011-Oktoober-08.html

Friday, November 18, 2011

Gerda-Anette Allikas (PG 2010) näitusel Kaiku-galeriis















http://anettegerda.blogspot.com/

Gerda-Anette Allikas osaleb oma litograafiate sarjaga Helsingi Kuvataideakatemia vahetusüliõpilaste ühisnäitusel "Draper Dean" Kaiku-galeriis Helsingis. Näitust saab vaadata 17.11 - 4.12.2011.
Täpsemalt näitusest: http://newsletter.kuva.fi/nayttelytiedote/2011/16/Tiedote2011-16.html

Wednesday, November 16, 2011

2. klasside näitus kunstikoridoris























Kuni 25. novembrini saab II korruse kunstikoridoris vaadata ülevaadet tänavu 2. klasside kunstitundides loodud töödest.

Õpilasi juhendasid Jüri Mäemat (http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/328149/?picture_type=sq&start=0), Tiia Vali (http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/333175/) ja Annika Tonts (http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/331373/).

Head vaatamist!

Saturday, November 12, 2011

Annika Tonts sai auhinna lasteraamatukonkursil











Annika Tonts 2011

Lasteraamatukonkursil «Põlvpikuraamat» osalesid valmis käsikirjad vähemalt viie illustratsiooninäitega lastele vanuses 1-5 aastat. Hinnati lasteraamatut kui tervikut, milles mängivad olulist rolli nii tekst kui kujundus. Konkursile laekus 75 võistlustööd.

Lasteraamatukonkursi «Põlvepikuraamat» auhinnakomisjon tunnistas esimese koha vääriliseks töö märgusõna all «Keerutädi», mille autoriteks on Eva Koff ja Marja-Liisa Plats.

Teise koha sai Tiia Metsa töö märgusõna all «TomTom». Kolmandat kohta jagasid kaks tööd – töö märgusõna all »Kell Üks», autoriks Annika Tonts (PG 1988 ja PG kunstiõpetaja) ning Kertu Sillaste töö märgusõna all «Kooki ja moosi».

Veel otsustati ära märkida töö märgusõnaga «Luuletar», autoriteks Urve Tinnuri ja Kristel Maamägi. Ka Kristi Mägi töö märgusõnaga «Päikeseraamat» leidis tunnustamist ning kolmas äramärgitud töö oli märgusõnaga «Meie suur puu», autoriteks Indrek Koff ja Louise Duneton.

Auhinnakomisjoni kuulusid Eesti Lastekirjanduse Keskuse lastekirjanduse konsultant Anne Kõrge, ajakirja Täheke peatoimetaja Ilona Kivirähk, kunstnik ja mitmete lasteraamatute illustraator Kirke Kangro (PG 1993), kirjastaja Piret Voll ning kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik Asta Trummel.

Info pärineb: Postimees, 11.11.2011
http://www.postimees.ee/630402/selgusid-vaikelaste-raamatu-konkursi-voitjad/

Thursday, November 10, 2011

Mardipäeval Tiiu Isokil külas
























Tr. Jürves 2011


Pelgulinna Gümnaasiumi kunstiõpetajad veetsid sel aastal Tiiu ja Hanno Isoki juures meeleoluka mardipäeva õhtu. Arutatud sai kõiki maailma asju - haridus- ja kultuuripoliitikat, räägitud perekonna- ja koolilugusid, mälestusi, tulevikuplaane  ja reisijutte. Sinna juurde suurepärane supp, praad ja magustoit.

Aitäh ja kohtumiseni järgmisel aastal Pelgulinna kunsti 50. juubelil!

Mihkel Kleis (PG 1995) Tartu Lastekunstikooli galeriis

















http://tlkkgalerii.blogspot.com/


MIHKEL KLEIS „Varastatud oxe ja teisi lugusid“,
8 . -- 21. november 2011 Tartu Lastekunstikooli galeriis.

Novembris ilmub Tartu Lastekunstikooli galeriisse (Jakobi 52) Mihkel Kleis. Mihkel Kleis on väga eriline inimene. Lisaks eriline muusik ja kunstnik. Teist sellist maailmas ei leia. Tema maailm ja loolming, mille kirjeldamiseks pole eesti keeles sobivaid sõnu, sobib millegipärast just novembrisse. Sest see on korraga nii värviline kui must, nii soe kui külm, nii rõõmus kui masendav, nii ilus kui kole, nii helge kui õudne, nii elav kui surnud, nii popp kui aut. Ja mõlemaid korraga ekstreemselt. Tõesti, ainult mees lihtsa nimega Mihkel Kleis suudab midagi sellist tekitada.
Peeter Sauter: "Kirjutasin tekstikesi, millistest lootsin, et need võivad vabastada mu poegi rumalatele sõnadele ja nö lubamatutele motiividele mõtlemise/mittemõtlemise painetest.
Kui Mihkel oli nõus pilte tegema, olin intrigeeritud. Teadsin, et tal on suur hard core pornokino vahtimise praktika (mida mul pole).
Pilte nähes olin eriti rõõmus, sest sain aru, et ta oli püüdnud kinni mu tunnetuse ja tegi etteantud raamistikku töö, mis mõjub erakordselt turvaliselt, delikaatselt ja väljapeetult.
Just sarnane vajadus ja tunne oli ka minul tekste tehes.
Ja oli lootus, et need tekstid kedagi tegelikult ei häiri, aga pakuvad lusti ja võivad abistada lapsi keele ja mõtlemise piiride kompamisel."

Margus Kiis,
Tartu Lastekunstikooli galerist
http://tlkkgalerii.blogspot.com/

Auhinnad PENTEL 2010 konkursilt















Lee Marion Lepik 2010


Selgunud on 2010. aastal Jaapanis toimunud PENTELI kaste kunstikonkursi võitjad.
Pelgulinna Gümnaasiumist saadeti osalema 20 kunstiteost, auhindadega pärjati neist 2:

JÜRGEN JÕGI (1 AK/2 BK, juhendaja Margus Tänav) - pronksmedal
LEE MARION LEPIK (7 K/8 K, juhendaja Tiiu Esnar) - suur kuldmedal

Palju õnne!