Thursday, August 28, 2014

Hanna Piksarv (PG 2008) Paldiskis

















Amandus Adamsoni Ateljeemuuseum kutsub Ulla Juske, Hanna Piksarve, Atoosa Pour Hosseini ja Sigrid Uibopuu koostöös valminud installatsiooni „Tuul teeb laineid“ avamisele sel reedel, 29.08.14, kell 18:00!

Installatsioon “Tuul teeb laineid” Amandus Adamsoni Ateljeemuuseumi aias on valminud Paldiskis viibitud aja jooksul – 19. – 29. augustil – ja on otseselt seotud selle linna ning ümbrusega. Teost võib vaadata ka ühise mõttekäigu ja töö protsessi jäädvustusena. Installatsiooni oluline osa on peegeldus (nii otseselt kui ka metafoorina). Peegeldades saab liigutada asju ilma neid tegelikult liigutamata.

“Tuul teeb laineid” on nelja erineva taustaga kunstniku koostöö projekt. Ulla Juske, Hanna Piksarv ja Sigrid Uibopuu on õppinud Eesti Kunstiakadeemias skulptuuri ning on tegutsenud koos kunstirühmituses SUHE. Ulla Juske ja Atoosa Pour Hosseini lõpetasid koos uue meedia magistrõppe Iirimaa kunstiakadeemias (National College of Art and Design).

Rohkem infot: http://windmakeswaves.tumblr.com/
Amandus Adamsoni Ateljeemuuseum: http://www.amandusadamson.eu/est

Projekti on toetanud Iirimaa Kultuurkapital, Kuusakoski AS ja Paldiski Ühisgümnaasium.

Wednesday, August 27, 2014

Head uut kunstiaastat!











trjyrves 2014



Head uut kunstiaastat kõigile Pelgulinna Gümnaasiumi õpilastele, 
lapsevanematele ja õpetajatele!

Kunstiklassides ootavad teid õpetajad Tiiu Esnar, Annika Tonts, Tiia Vali, Triinu Jürves, Kadi Kriit, Jüri Mäemat ja Tavo Tall parimate uute ja vanade oskuste, tehnikate, ideede ja nõuannetega.

Ootame kõiki koolimaja II korruse koridoridesse meie näitusi vaatama ning siia blogisse uudiseid ja teateid lugema.

Kunstiosakonna igapäevase tööga saab igaüks kursis olla meie kunstiarhiivi galeriisid jälgides: http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/, kunstiõpetajatega saab ühendust kooli meiliaadresse kasutades.

Kohtumiseni!

Medalid Jaapanist



Teatavaks on tehtud tänavu Jaapanis toimunud 44. rahvusvahelise PENTELi kunstikonkursi tulemused ja seekord on Pelgulinna Gümnaasiumi õpilased 
võitnud kolm medalit:

BRITE GEDI PILVIK "Rannas" (3 A/4A klass, juhendaja Jüri Mäemat) - HÕBEMEDAL
MARKUS NURSTE "Saksofoni hääled"(7 K/9 K klass, juhendaja Tiia Vali) - HÕBEMEDAL
KÄROLIN KARMEN SIKA "Muusika linnaväljakul" 
(3 C/4 C klass, juhendaja Tiiu Esnar) - PRONKSMEDAL

Palju õnne!

Monday, August 25, 2014

Rainer Kaasik-Aaslav (PG 2006) HOP galeriis



















Olete kutsutud minu isikunäituse „Jeruusalemma sündroom ehk teekond sinna, ei tea kuhu, toomaks seda, ei tea mida“ avamisele 28. augustil 2014. aastal kell 18.00 Hop galeriis!



Peatse kohtumiseni!

Rainer Kaasik-Aaslav



Näitus on avatud 29.08.2014 - 16.09.2014

N-T 11-18

Hop galerii (Hobusepea 2, Tallinn)


Näitusi Hop galeriis toetab Eesti Kunstnike Liit, näitust toetab Eesti Kultuurkapital

Näitusest lähemalt: http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=22863:must-lind&catid=6:kunst&Itemid=10&issue=3506
 

Sunday, August 24, 2014

Kaia Otstak (PG) Võru Linnagaleriis
















Maalinäitus „Kilomeetrid“ / Painting exhibition "Kilometers"

Näituste avamine 25. augustil Võru Linnagaleriis toimub kell 18:00. Olete oodatud!

Kaugsõidu juhid on kui tänapäeva nomaadid sõiduteede rägastikega maastikel, kes loomade asemel karjatavad kaupa. Veoautod kui kaasaegsete arengusuundade visuaalsed sümbolid, globaliseeruva, keerulise logistikaga maailma sümbolid. Vastava infrastruktuuriga on nad loonud ühenduslülid riikide, linnade ja teiste kohtade vahel, enamjaolt märkamatult, kõrvalteid pidi, kindlatel kellaaegadel. Logistika müstika, sõiduteede geograafiline müstika.

Maastikud. Võin vaadelda lõputult põlde, bensiinijaamu, veoautosid sõiduteedel, tuulegeneraatoreid mäe otsas. Põllud, sirged teed, sillad, loodusmaastikku ääristavad teeperved, kaarega vastutulevad veoautod. Rekkakolonnid, elektriliinid. Elektriliinid. Rohelus ja hallid laohooned. Veoautodest möödumine. Möödumine. Möödasõit. Hiigel tumehall laohoone laiub üle puude ja põõsaste. Tuulegeneraatorid. Üle rekkaparklate vaheldumisi rohelise maastikuga näeb kaugele. Kaugele... Teades, et rekkad, laod, generaatorid, elektriliinid – see kõik tähendab looduse tagasitõrjumist, puudub mul võime seda kõike mitte nautida. Mis sütitab seda tugevat visuaalset kogemust? On uskumatult ilus. Pagemine? Mille eest? Nautides sellist kooslust, tähendab lahti lõigata nende objektide tegelikust tähendusest. Kuid peab olema midagi sisulist, mis seda esteetikat toidab. Õrnad puud, mis möödujaid saadavad.
Inimese igav mõõtmine rikastab maastiku paljusust. Võib-olla laseb sel paremini esile tulla. Kauged tööstused, kandiliste vormidega hooned. Ristumine rongiteedega. Sinu hingesugulane oled sa ise. Pagemine elamise eest selleks, et olla? Ümber nurga: Scania, Volvo, Man, Scania, Scania, Daf, Man, Volvo, Scania, Drewbet, Scania, Scania, Daf, Daf... (15.05.2013, Poola)

Kaia Otstak (s. 1987) on kujutav- ja performance-kunstnik, filosoofia õpilane ja vabakutseline kaasaegsest kunstist ja tantsukunstist kirjutaja, kes elab ja töötab Eestis. Bakalaureuse kraad on omandatud Eesti Humanitaarinstituudis filosoofia erialal ja hetkel jätkab sealsamas filosoofia õpinguid magistrantuuris.
http://kaiaotstak.planet.ee/

Võru Linnagalerii on avatud E-R 12:00-18:30
www.vorulinnagalerii.ee

Toetab Eesti Kultuurkapital

Wednesday, August 20, 2014

Alissa Nirgi (PG 2012) esineb fotonäitusel


facebook.com




Jaik, Keedus, Keskküla, Maasik, Nirgi, Reiman, Õllek 
@ Nancy Nakamura Ideederiiul
Kopli 83, Tallinn
22. september - 14. september 2014
N-P 12-18

Näituse avamine 21. augustil kell 19.
Olete oodatud!

Lisainformatsioon
Liina Pääsuke (+372 5645 9060), https://www.facebook.com/events/135662256628280/


Näitusest lähemalt: http://www.sirp.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=22861:2014-09-10-16-21-26&catid=6:kunst&Itemid=10&issue=3506

Monday, August 18, 2014

Adamson-Ericu nimelise stipendiumi võitis Ats Nukki (PG 2007)


Adamson-Ericu nimelise stipendiumi võitis Ats Nukki

Reedel, 15. augustil kuulutatakse Adamson-Ericu muuseumis välja kunstnik Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi võitja, kelleks sel aastal osutus Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistrant Ats Nukki.

Konkursi lõppvooru pääsesid veel sama kooli disaini teaduskonna magistrant Kristel Saan, fotograafiaeriala magistrant Mari Volens ning installatsiooni- ja skulptuuriosakonna magistrant Uku Sepsivart (PG 2007), teatab Adamson-Ericu muuseum.
„Võimaluse korral kasutaksin stipendiumit oma magistriprojekti teostamiseks, mis oma lõppjärgus teostuks näitusena,” selgitab laureaat Ats Nukki oma stipendiumi kasutamise eesmärki. „Projekt sai alguse eesmärgist kujutada tühjust ja vormi – ruumi, mis on vabanenud mateeriast ja loovutanud talle iseloomuliku olemuse.”

Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi asutas 2011. aastal Lions Club Tallinn Hansa. 2500 euro suuruse stipendiumi eesmärk on juhtida tähelepanu silmapaistva kunstniku Adamson-Ericu maali- ja tarbekunstiloomingule, väärtustada mitmekülgsust ja isikupära Eesti kunstis ning aidata kaasa kunstniku loomingu ja pärandi uurimisele. Stipendium antakse välja iga-aastaselt kunstnik Adamson-Ericu sünniaastapäeva puhul noorte kunstnike loometegevuse toetamiseks.

Stipendiumikomisjoni kuulusid Lions Club Tallinn Hansa president Ly Müürsoo, Lions Club Tallinn Hansa liige Ingrid Lepp, Eesti Kunstiakadeemia esindaja kunstnik ja õppejõud Elin Kard, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi projektijuht Ketli Tiitsar, Adamson-Ericu muuseumi direktor Ülle Kruus ning 
Eesti Kunstimuuseumi arendusdirektor Kersti Tiik.
Stipendiumi uus konkursivoor kuulutatakse välja detsembris 2014.