Tuesday, February 16, 2010

"Raua needmise" näituse avamine ja auhinnatseremoonia KULLO galeriis



Vanessa Rihma 2010


Annika Vahter 2010


Alissa Nirgi 2009

TR. Jürves 2010
16. veebruaril kell 16 avati pidulikult Pelgulinna Gümnaasiumi ning KULLO galerii ühiste jõududega korraldatud rahvusvahelise kunstikonkursi "Raua needmine" näitus ning anti kätte erakordselt suur kogus auhindu - kokku 40 tükki. Konkursile saabus 250 tööd, millest pooled on eksponeeritud näitusel.

Konkursiga tähistatakse Veljo Tormise 80. juubelit. Eksponeeritud kõigis vanustes kooliõpilaste tööd on inspireeritud tuntud kooriteosest, sisaldades ka mitmesuguseid viiteid soome-ugri kultuuripärandile laiemalt. Konkursiga soovitakse tähtsustada ja tutvustada meie rahvuskultuuri ja luua uusi seoseid kultuuripärandi ja laste kunsti vahele.
Näituse avamisel lauldi Jaak Johansoni eestvedamisel suurest härjast, kohal viibis ning omapoolsed eriauhinnad andis üle helilooja Veljo Tormis.
Konkursi peakorraldaja oli PG kunstiõpetaja Tiiu Esnar, teda abistasid Anu Tuulmets Kunstihariduse Ühingust, Lembi Schmidt, Tavo Tall ja Margus Tänav Pelgulinna Gümnaasiumist ning Ahti Indov ning Anneli Aguraiuja KULLO galeriist.

Auhinnas panid välja Eesti Kunstnike Liit, ajakiri "Muusika", kunstitarvete firma Vunder,
G-galerii, kirjastus KUNST ning Veljo Tormis.

Fotosid konkursil eksponeeritud ning auhinnatud töödest ja näituse avamisest saab näha: http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/247677/

Näitus jääb avatuks KULLO galeriis 27. veebruarini.

No comments: