Monday, March 3, 2008

Pelgulinna Gümnaasiumi lõputööde näitus


Kristi Tuurmann 2008

PRESSITEADE

MASKIDE TAGANT VÄLJA

Esmaspäeval, 24. märtsil 2008 kell 18.00 avatakse KULLO galeriis (Kuninga 6)
PELGULINNA GÜMNAASIUMI 9. ja 12. KLASSIDE LÕPUTÖÖDE NÄITUS.

Esimest esinemist näitusel võib võrrelda maski mahavõtmisega, kuna noor kunstnik on kooli poolt pandud sundseisu – talle on loodud võimalus esineda avalikus galeriis suuremahulise tööga.
Sellist tööd pole aga võimalik luua, kui kunstnik ei paljasta oma eelistusi, tõekspidamisi ja maailmanägemust – ei näita oma tõelist palet.
Sest mingi asja peale, millesse tegelikult ei usu, pole lihtsalt mõtet nii palju aega ja vaeva raisata…

Sel aastal on lõputööde hulgas eriti rohkesti suureformaadilisi maaliseeriaid. Populaarseteks teemadeks on inimene oma keha ja identiteediprobleemidega ning ühiskonnas toimuvad keerulised protsessid. Võib näha ka parajalt fantastikat, pop-maailma kultustegelasi ning nooruslikult naiivset sümbolismi.

Pelgulinna Gümnaasiumi lõputöö on iseseisev kunstiteos, mis tehakse põhikooli ja gümnaasiumi lõpus ning mille kaudu on õpilasel võimalus näidata oma kunstilist arengut. Ligi 80 eri autorit kasutavad kõiki üldtuntud tehnikaid - maal, joonistus, trükigraafika, installatsioonid, foto, objektid, videod interdistsiplinaarsed projektid jne.

Kevaditi on Pelgulinna Gümnaasiumi õpilaste lõputöid Kullo galeriis eksponeeritud alates 1992. aastast. Pikka aega on lõputööde näitus olnud galerii aasta kõige külastatum näitus.

03. ja 04.04 toimuvad galeriis lõputööde kaitsmised.

Sel aastal juhendasid lõputöid õpetajad Tiiu Esnar, Triinu Jürves, Tiia Vali ja Tavo Tall.

KULLO galerii (Kuninga 6) on avatud T – L, kell 10-18.
Näitus jääb avatuks kuni 05. aprillini.

Lisainfo: Triinu Jürves
trjyrves@gmail.com
5102572

No comments: