Tuesday, December 7, 2010

Andri Luup (PG 1990) esitleb tellist


10. detsembril kl 19.00 toimub MÄRZ projektiruumis uue raamatu esitlus. Raamat kannab nime “Tellis” ja kohal on ka autorid Ernst Miil ja Andri Luup.

Kavas kõned ja elav muusika. Elav vestlus. Võimalus soetada raamat näärihinnaga.


Tellise tekstikogumik on autorite sõnul ilmale tulnud just tänu ümbritsevale elule, mille vastuolusid on võimendatud. Unustamata sealjuures inimlikku soojust. Kogumik hõlmab tekste aastast 2006-2010, millest osa on kirjutatud teatrile, sobides aga suurepäraselt ka lugemiseks, nii kodus, tööl kui ühiskondlikus transpordis. Teemadeks ajaga kaasas sammumine, teiste matkimine ja edumudelite rakendamine, elukallidus, kunstnike kompromissivalmidus, diletantlik soov kõike sildistada, üksindus ja võimetus leida endale sobivat elukaaslast või oskamatus valida selget maailmavaadet. Kõik need nii-öelda suured ja kangelaslikud teemad mõjuvad läbi “lihtsate” tegelaste vaatenurga lähedaste ja puudutavatena.


NB! Raamat sisaldab nauditavat dialoogi.

Autorite enda kommentaarid:
*** Ernts Miil on vaieldamatult vana maailma üks uuemaid tulijaid. Kuigi vaese keelega ja žanriliselt kirju, on raamat kohati liiga paks. Eriti arvestades tänapäeva lugejat. Tagamõtet tahaks rohkem. Reavahe võiks olla suurem. Soovin Tellisele tuult tiibadesse.
Andri Luup
***** Andri Luup on avaldanud sõna otseses mõttes viietärnitekstid. Nautisin igat rida. Lugesin seistes. Ütlematajätmisi oli minu jaoks palju, aga see ei vähendanud väljendatu väärtust. Ühe väikeriigi jaoks on see plahvatus. Teise väikeriigi jaoks jäämägi. Tellis kohustuslikuks. Tellis alateadlikuks.
Ernst Miil

http://marzprojekt.wordpress.com/

No comments: