Friday, February 4, 2011

Valgusinstallatsioonid Tallinna Kesklinnas













facebook.com

Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide teaduskonna tudengid esitlevad 4. veebruaril kell 18.00 (Avamine Harju tänaval) kahte valgusinstallatsiooni Tallinna linnaruumis.



Harju tänava valgusskulptuuri projekt kannab nime "I have a dream". Tudengid on välja pannud argised esemed, väsinud igapäevased asjad, mis on saanud ootamatu energialaengu ja vitamiinilaksu ning säravad ja helgivad uue jõuga.


Teine installatsioon avatakse Eesti Kunstiakadeemia platsil (Tartu mnt 1). "Ehitusplats" kujutab endast kummituslikku figuuridegruppi. Heledad unenäolised ehitajad tegutsevad uut kunstiakadeemia hoonet üles ladudes. Projekt tahab tähelepanu pöörata akadeemia uue maja vajalikkusele ja selle intensiivsele ootusele nii tudengite kui õppejõudude seas, ning avaldab ühtlasi lootust, et kuskil maja ehitamise nimel siiski tegutsetakse ja tudengitel on võimalus peatselt oma majas õppida. Figuuride grupi jalge all hõõgub kunstiakadeemia uue maja projektiplaan (video autor Peeter Maimik).


Installatsioonid on üleval 4. - 6. veebruarini ja on publikule nähtavad õhtupimeduses.


Osalesid: Georg Johan Elm, Connie Gallagher, Lilian Hiob (PG 2010), Merilin Kaup, Peeter Maimik, Mari Miller, Sulev Mõniste, Aili-Maarja Mäeniit (PG 2010), Mats-Laes Nuter, Katrin Repnau, Katrin Rätte, Jana Soans (PG 2000), Hanna Soodla


Juhendaja Kirke Kangro (PG 1993).


Näitust toetavad Valgusfestival, Tallinna Linnavalitsus, KH Energia-Konsult, OÜ Uranos ja Eesti Kunstiakadeemia

No comments: