Tuesday, December 10, 2013

Lugeja külluse ajastul












TR. Jürves 2013




10.-14. detsembrini on Eesti Rahvusraamatukogus üleval Gregor Tauli kureeritud pop-up näitus "Lugeja külluse ajastul", mille raames saab 6. korruse galeriis näha Pelgulinna Gümnaasiumi 11 K klassi raamatutest valminud objektide väljapanekut koos projekti fotodokumentatsiooniga.

Ülesannet juhendas Triinu Jürves, näitusel osalevad kõik 11 K klassi õpilased, kaasa aitasid Villem Jahu ja Kaarel Kütas.

Ülevaate projektist saab meie kunstiarhiivis:
Olete oodatud näitusele ning samal ajal fuajees toimuvale suurele raamatulaadale!

"Lugeja külluse ajastul" on Gregor Tauli kureeritud näitus Rahvusraamatukogu erinevates ruumides, mille aluseks on Mehhiko luuletaja ja esseisti Gabriel Zaidi arutelu lugemisest ja kirjastamisest maailmas, kus iga 30 sekundi tagant ilmub mõni uus raamat. Kuigi Zaidi essee kannab provokatiivset nime "Liiga palju raamatuid" (ja alapealkirja "Lugemine ja kirjastamine külluse ajastul"), on see siiski sütitav manifestatsioon raamatu kui sellise elujõulisuse kohta. Käesolev näitus on eneseabiraamat oma digitaalselt peavalu ekslikult surmahaiguseks põdevale raamatule.

Osalevad kunstnikud: Pärtel Eelmere, Anna Kaarma, Mari Maripuu, Maris Nisu, Kaarel Kütas, Sven Parker, Ats Parve, Pelgulinna Gümnaasiumi 11. klassi õpilased Triinu Jürvese juhendamisel, Kristel Saan, Gregor Taul













Marten Sion 2013









Anette Põldsalu 2013

Marylin Rumberg 2013

No comments: