Friday, October 24, 2008

Anne-Mari Jakobsoni (PG 2003) fotonäitus Noortekohvikus


www.vienna.at

24. oktoobril kell 18 avatakse Noortekohvikus (Pärnu mnt 9) keskkonnasõbralikku liiklemist propageeriv fotonäitus Naked Bike Ride Wien, mille autoriks on Anne-Mari Jakobson (PG 2003).

Anne-Mari Jakobson on Eesti Kunstiakadeemia tudeng, kes veetis eelmise kooliaasta vahetusüliõpilasena Austria pealinnas Viinis. Naked Bike Ride fotonäitusega soovib ta jagada osakest oma seikluslikust kogemusest. Viin on suursugune, kuid kindlasti mitte kuiv või range. Suurlinnana on sinna aja jooksul kokku voolanud erinäolist rahvast, kuid jääb siiski veel parajalt inimmõõtmeliseks. Jalgratas on Viinis tavaline tarbeese, millega vapramad sõidavad ka talvel. Väntavad kõik, pintsaklipslastest, tudengite, vanadaamide ning lastega emadeni. Naked Bike Ride toimub linnades üle maailma. Sellega tõmmatakse tähelepanu keskkonnasõbralikule liiklemisele, eeskätt jalgrattasõidule, pühitsetakse oma keha jõudu ja kordumatust. Alasti autoliiklusele vastu astumine väljendab jalgratturite, jalakäijate ja ka kaitsetu looduse haavatavust kõige selgemini. Loominguline lähenemine loob lõbusa meeleolu, tõmbab tähelepanu ning lisab üritusele sügavust, teatab Noortekohviku infojuht Matleen Makko.

Fotosid saab vaadata 27. novembrini. Tallinna Linnavalitsuse toetusel tegutsev Noortekohvik on avatud tööpäevadel kell 11-15 ja 16-20, nädalavahetusel 14-19.

http://www.postimees.ee/

No comments: