Wednesday, November 26, 2008

Animafilmide konkurss "90"

Tiigrihüppe Sihtasutuse ja MTÜ Nukufilmi Lastestuudio koolinoorte animafilmide konkurss „90“ päädis 23.11 tänuüritusega kinos Kosmos, kus tunnustati kõiki konkursil osalenud õpetajaid ja õpilasi.
Konkursile esitati 26 filmi, mis valmisid kümne juhendaja käe all ning mille loomisel osales 68 õpilast. Esindatud olid Võru, Viljandi, Pärnumaa, Ida-Virumaa ja Harjumaa koolid. Filme hinnati kahes vanusekategoorias. Zürii kooseisus olid Nukufilmi Lastestuudio animaatorid, õpetajad ja sihtasutuse projektijuhid.
Nominendid nooremas vanuserühams olid:
90 aastat“, mis vaatleb Eesti mehe elu aastate lõikes. Filmi autoriteks on Maarika Tärk, Gerli Paju, Sandra Tarjus ja Brenda Maria Törmälehto Paikuse Huvikoolist, juhendas Signe Lensment.
Kuidas Eesti sai vabaks“, mis käsitleb Eesti vabastamist 90 aastat tagasi. Filmi autoriteks on Markus Must, Karl Juhan Saks ja Kermo Saarse Paikuse Huvikoolist, juhendajaks Signe Lensment.
Laureaadiks nooremas vanuserühmas valiti film „
Printsess ja roosid“, mis jutustab imekaunist printsessist, kellele meeldisid roosid. Filmi autoriteks on Diana Cherich, Aleksandra Petrova ja Aljona Kossova Tallinna Mustamäe 1. Lasteaed-Algkoolist, juhendas Vlada Teus-Miller.
Nominendid vanemas vanuserühmas olid:
90 lehetäid, ehk lepatriinu Maia lugu“, mis kirjeldab lepatriinu Maia päeva. Filmi autoriks on Helen Parker Võru Kreutžwaldi Gümnaasiumist, juhendasid Ene Moppel ja Krista Kõlli.
Matsi unistus“, mis kõneleb poisi unistusest ja selle poole püüdlemisest. Filmi autoriteks on Rasmus Liiva, Mario Oha ja Matis Kivila Võru Kreutžwaldi Gümnaasiumist, juhendasid Ene Moppel ja Krista Kõlli.
Laureaadiks vanemas vanuserühmas valiti „
Kosmilise elu otsinguil“, mis käsitleb erinevate tsivilistatsioonide võimalikust kooseksisteerimisest Eestis. Filmi autoriks on Piret Alvre Carl Robert Jakobsoni Gümnaasiumist, juhendas Ave Alvre.
Filmihuviliste auhinnatseremoonial kuulutati muu hulgas välja ka 2009. aasta animafilmide konkursi teema „Tuleviku tulemine“. Filmide ettevamlistamiseks on aega ligikaudu aasta, sest konkursi tööde esitamise tähtaeg on 5. november 2009.
Konkursi korraldajad tänavad kõiki osalejaid ja kutsusvad üles tegema ettevalmistusi järgmisel aastal toimuvaks konkursiks!

Signe Piirsalu
signe@tiigrihype.ee

Pelgulinna Gümnaasiumist osales konkursil Renee Pesori (11 K)
animafilm "Tee kodutöid!".

No comments: