Tuesday, March 10, 2009

Laura Kallasvee (PG 1998) moefotod Tartus


Laura Kallasvee 2007

Fotograaf Laura Kallasvee (PG 1998) avab laupäeval 14. märtsil Tartus kultuurikeskuses Athena näituse, mis on läbilõige aastate jooksul tehtud moefotograafiast.



“Soovin näitusega tähelepanu juhtida sellele, et ka moefotograafia on arvestatav kunstivorm,” ütleb Laura Kallasvee. “Moefoto on loominguline töö, kunstiliik, mitte tühipaljas tilu-lilu, ning moefotograafial on ka dokumenteeriv külg: hästi ja korralikult tehtud moeseeriad on head ajastu jäädvustajad, mitte ainult kindlal hooajal tarvilikud “pildiklõpsud”.”


Näitusel on üleval valik pilte aastail 2000-2009 valminud moeseeriatest erinevatele väljaannetele nagu näiteks ajakirjad Stiil, Trend, Cosmopolitan, Muusa, FHM, Playboy. Laura peamisteks koostööpartneriteks on moekunstnikud ja stilistid Liisi Eesmaa, Karolin Kuusik ja Ester Kannelmäe. Viimatimainituga koostöös valmis möödunud aasta lõpus ka Margit Hakomaa kokaraamat "Kirg.Toit."

Laupäeval avataval näitusel on väljas nii Kallasvee varasematel näitustel olnud töid kui ka selliseid, mis just värske näituse jaoks tehtud.
Kallasvee näituse avamisega samal õhtul annab Athena kontserdisaalis üle hulga aja Tartus kontserdi Vaiko Eplik & Eliit. "Ansambel tuleb lavale täies koosseisus ning esitab kava, mida ei ole Tartus varem nähtud ega kuuldud," lubab Laura.
Enne ja pärast Eliiti on DJ-puldis Siim Nestor ja Heivi Saaremets.
Laura Kallasvee näitus jääb Athenasse kuuks ajaks, hiljem autoril plaan ülespanek ka Tallinnasse tuua.






http://www.naistemaailm.ee/

No comments: