Wednesday, March 18, 2009

--> Noolegrupp Võrus


--> Noolegrupp (Triinu Jürves, Villem Jahu, Harry Rull)
MAASTIK NOOLEGA

16.03-12.04.2009 Võru Linnagaleriis


--> Noolegrupp esitab Võru Linnagaleriis näitusel "Maastik noolega" spetsiaalselt käesolevaks näituseks valminud maaliseeriaid.

Oleme oma tegutsemise jooksul katsetanud mitmeid kollektiivse töötamise meetodeid,
sealhulgas ka maaliloomingu puhul - mitmekesi üheaegselt maali kallal töötamist, järgemööda maalimist, juhendatavat maalimist, maali autorite vahel osadeks jaotamist jne. Seekord otsustasime esineda ühisnäitusel individuaalsete autoritena, kellest igaüks paneb välja tervikliku seeria. Ka meile endale saab olema üllatuseks, kas ja kuidas meie eralditeostatud tööd galeriis koos toimima hakkavad ning kui sarnaselt või erinevalt me omaette tegutsedes mõtleme.

Kellelgi Noolegrupi liikmetest pole siiani olnud Võru linnaga erilisi kokkupuuteid. Peale seda, kui olime käinud ühe laupäeva jooksul nelja erinevat ühistranspordi liiki kasutades Võru´galeriid vaatamas ning talletanud endasse selle pika teekonna samaaegse muinasjutulisuse ning trööstitu absurdsuse, loobusime mõttest esitadaVõru näitusel oma varasemaid irooniast küllastunud projekte.

Otsustasime pöörduda tagasi maalikunsti klassikaliste väärtuste, formaatide ning žanrite juurde. Jaotasime omavahel ära kõige põhilisemad teemad ning võtsime eesmärgiks need mingil viisil Võru või Võru kogemusega siduda. Mis igal grupi liikmel sellest siirast taotlusest reaalselt väljatuli, ongi nüüd näitusekülastajale näha.

Triinu Jürves --> linnavaade
Seeria aluseks on kasutatud hiljuti ka Tallinnas avalikkuselepresenteeritud Tamula rannaala mahulise planeerimise ideevõistluseleesitatud tööde detaile, mida on maalikunstniku eelistustest lähtuvalt ümber töödeldud ning meelevaldselt kokku miksitud.

Villem Jahu --> maastik
Klassikaliste maastike seeria on teostatud maalikunstivahenditega, kuid motiivid jõuavad vaatajani nähtuna läbi teatudfiltrite.

Harry Rull --> Noolegrupi kolmanda liikme maaliseeria täpsem sisu jäägu saladuseks.


--> Noolegrupp soovib tänada Eesti Kultuurkapitali ja Vaiko Viitmanni.

No comments: