Monday, April 20, 2009

"Euroopa koolis" 2009


Andrea Miku 2008

Susanna Saar 2008

Ahti Kiili 2009



„Euroopa koolis" võistlusel osaleb enam kui tuhat tööd
16.04.2009


Tallinna Haridusamet korraldas sel õppeaastal juba 18. korda lastele ja noortele vanuses 5-21 aastat Euroopa integratsiooniprobleeme käsitleva omaloomingu võistluse Euroopa koolis. 2008/2009. õa võistluse üldmotoks nii Euroopas kui ka Eestis oli Ideid Euroopale.

Võistlus osutus ka sel aastal väga osavõturohkeks - žüriil tuleb parimad tööd välja valida enam kui tuhande Eesti eri paigust saadetud kunsti- ja kirjatöö hulgast.
Osaleda sai nii kirjutiste kui kunstitöödega vabalt valitud žanris ja vormis ning teemal, mis puudutas Euroopa ühinemise, poliitika, majanduse, kultuuri, Eesti ja Euroopa suhete ning sellega seonduvalt meie igapäevaelu probleeme. Fookuses oli seoses Euroopa innovatsiooniaastaga uute ideede ja lahenduste pakkumine Euroopale.

Võistlustööd paistavad silma nii huvitavate ideede kui ka teostuslike lahenduste poolest. Kandvateks ideedeks on säästlik tarbimine, materjalide taaskasutus, kriisiprobleemid ja palju muud päevakajalist.

Parimate töödega saavad huvilised tutvuda Tallinna Õpetajate Majas (Raekoja plats 14) näitusel 4. - 18. maini 2009. Autasustamine toimub samuti Õpetajate Majas vahetult Euroopa päeva eel 8. mail kell 12.00.

Parimaid osalejaid autasustatakse diplomi ja auhindadega, mille hulgas on ka osalemine noorsookohtumistel erinevates Euroopa riikides.

Lisainfo: Meelis Kond


Pelgulinna Gümnaasiumist said auhinnad:

Darmiina Aia (2 K, juhendaja Lembi Schmidt)
Emil Salulaid (6 K, juhendaja Tavo Tall)
Robert Sepp (7 BK, juhendaja Tavo Tall)
Susanna Saar (8 BK, juhendaja Jüri Mäemat)
Kristi Sepp (8 BK, juhendaja Jüri Mäemat)
Andrea Miku (8 BK, juhendaja Jüri Mäemat)
Getter Sirendi (8 BK, juhendaja Jüri Mäemat)
Darja Jatmanova (8 AK, juhendaja Tavo Tall)
Kristina Kempi (9 AK, juhendaja Tavo Tall)
Ahti Kiili (10 K, juhendaja Tiiu Esnar)
Olaf Kraas (10 K, juhendaja Tiiu Esnar)
Henry Ahven (11 K, juhendaja Tavo Tall)
Renee Pesor (11 K, juhendaja Tavo Tall)

No comments: