Tuesday, August 18, 2009

Kristi Tuurmanni (PG 2008) idee saab teoks


orkut.com

Pedaspeale kerkib neljandat korda tudengite valmistatud varjualune.

Kolmapäeval, 19. augustil kell 15.00 avatakse Lahemaal Pedaspea külas matkaraja veerel varjualune *"KOLM"*, mis valmib Eesti Kunstiakadeemia I kursuse 15 arhitektuuriüliõpilase kümne päeva pikkuse ühistööna. Varjualuse projekteerimine on EKA arhitektuuri osakonna I kursuse tudengite kevadsemestri ülesanne.
Tudengeid juhendasid professorid *Andres Alver* ja *Jüri Soolep*. Hetkel ehitatav varjualune valiti välja 15 tudengitöö seast, selle autoriks on *Kristi Tuurmann (PG 2008)*.
Varjualuse ehitamist juhendab arhitekt *Jaan Tiidemann*.
Õppeülesande eesmärgiks on tutvustada tudengeid ehitise valmimise protsessi ja sellega kaasnevate probleemidega. Üliõpilaste käsutusse antakse vaid võsane ehitusplats ning ehitusmaterjalid. Ehitusplatsi ettevalmistus ja projekteerimine toimuvad paralleelselt: selles faasis jaotatakse tavaliselt omavahel erinevad rollid ehitajast arhitektini ning puututakse kokku ka erinevatest ametitest tulenevate vastuoludega. Tudengite kätega ehitatud varjualune kerkib Lahemaale juba neljandat aastat. Varasematel aastatel on ehitatud varjualused GIIK (2006.a), TORN (2007.a) ja LUIK (2008.a). Varjualuse ehitamist toetab Eesti Kultuurkapital.
Varjualuse asukohta vaata: http://tinyurl.com/6awdsd

Lisainformatsioon:
Jaan Tiidemann
Praktika juhendaja
Tel. 5661 7725

Anu Piirisild
EKA arhitektuuriteaduskonna dekaani abi
e-post anu.piirisild@artun.ee

No comments: