Wednesday, December 16, 2009

KODUKAKK - AASTA LIND 2009


Kerli Toode 2009, http://www.eoy.ee/

Grete Tuisk, http://www.eoy.ee/

Aasta linnu joonistusvõistluse üldvõitja on KERLI TOODE (PG 12 K), kes hinnati I koha vääriliseks ka täiskasvanute vanuserühmas (18-31. aastat) ning GRETE TUISK (PG 5 K, juhendaja Tiia Vali) sai 7.-11. aastaste vanuserühmas II-IV koha.

Eesti Rahvusraamatukogus selguvad aasta linnu joonistus- ja folkloorivõistluse parimad.

Eesti Ornitoloogiaühing koostöös Looduse Omnibussi ja Eesti Rahvaluule Arhiiviga korraldas

14. detsembril algusega kell 18.00 Eesti Rahvusraamatukogu saalis aasta linnu teemalise loodusõhtu. Kodukakule pühendatud õhtul heideti pilk lõppeva kakuaasta tegemistesse, kuulutati välja aasta linnu joonistus- ja folkloorivõistluse võitjad ning näidati paremaid töid.

Võistluse tulemuste ning parimate joonistuste ja kakulugudega on alates 15. detsembrist võimalik tutvuda ka aasta linnu veebilehel: www.eoy.ee/kodukakk.
„Käesoleva aasta septembri keskel Eesti Ornitoloogiaühingu Aasta lind 2009 raames väljakuulutatud joonistusvõistlus osutus üle ootuste populaarseks. Kokku saadeti meile ligi
2800 tööd viieteistkümnest maakonnast ja 194 koolist, lasteaiast ja huvialakeskusest. Folkloorivõistlusele laekus ligi 100 tööd 68 saatjalt“, ütles EOÜ juhatuse esimees Andres Kalamees.
Aasta linnu loodusõhtul esinesid ettekannetega Andres Kalamees, Eedi Lelov, Renno Nellis ja Andrus Jair Eesti Ornitoloogiaühingust ning Mall Hiiemäe Eesti Rahvaluule Arhiivist. Laulis
Pille Lill, klaveril saatis Piia Paemurru.
Projekti „Aasta lind 2009 – kodukakk” finantseeris Keskkonnainvesteeringute Keskus. Joonistus- ja folkloorivõistlust toetas auhindadega Eesti Entsüklopeediakirjastus ja Premia Tallinna Külmhoone AS.
Eesti Ornitoloogiaühing (EOÜ) on valitsusväline mittetulundusühing, mille eesmärkideks on Eesti linnustiku kaitse, uurimine ja tutvustamine. EOÜ asutati 1921. aastal ning alates 2000. aastast on ta rahvusvahelise linnukaitseorganisatsiooni BirdLife International koostööpartner Eestis. Eesti Ornitoloogiaühingusse kuulub ligi 400 linnuhuvilist Eestist ja välismaalt.
Eesti Ornitoloogiaühingu PRESSITEADE 09.12.2009

No comments: