Saturday, July 3, 2010

Riin Kõiv (PG 2006) ETDM püsiekspositsioonis


facebook.com

Eesti Kunstiakadeemia tekstiilidisaini näitus "ÄRATUS! Maailm on muutunud" ühineb ETDM püsiekspositsiooniga

Ajavahemikul 17.06. – 18.09.2010 on Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi püsiekspositsiooni paigutatud Eesti Kunstiakadeemia üliõpilaste funktsionaalsed tekstiilid. Kõik esitletavad objektid on interaktiivsed ja eeldavad, et külastaja neid puudutaks, liigutaks, puhuks või vajutaks.

Näitusele pannakse välja päevavalgusele reageeriv bioplastik-paberkardin, mille valgus muutub sujuvalt, kui väljas hämardub; laudlina, millele ilmuvad piltidena vihjed uutele jututeemadele, kui sellel sooja õhtusööki serveeritakse; päikese energiat koguv valgus-kardin ja palju teisi uudse lähenemisega tekstiilseid objekte.
Tööd on teostatud tekstiilidisaini bakalaureuse tudengite kursuseprojektide ja valikainete käigus kahe viimase õppeaasta jooksul. Üliõpilasi juhendas on EKA tekstiilidoktorand Kärt Ojavee.

EKA Tekstiilidisaini osakonna juhataja Mare Kelpmani sõnul on tekstiilidisaini osakond nn arukate tekstiilide valdkonnas kätt proovinud alates 2005. aastast, olles Eestis selle valdkonna pioneeriks.

Näitusel "ÄRATUS! maailm on muutunud" osalevad üliõpilased Annika Sellik,
Riin Kõiv (PG 2006), Liisa Karppinen, Merje Samun, Kristel Laurits, Liina Palkov, Evelin Voksepp, Pamela Peepson, Ilona Tell, Liisa Aid, Stella Kalkun, Joanna Pungas, Imbi Ilves, Annette Fauvel, Alberto Aprea, Heleri-Alexandra Sits, Signe Aasoja, Triin Aas, Marit Mihklepp, Liis Koort, Karin Luuk, Merje Äri-Reelo.

Tehnilisel teostusel olid abiks Alari Õis, Alvar Pällo ja Eszter Ozsvald.

Näituse avamine toimub 16.06.2010 kell 17.00 Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumis, Lai tn 17, Tallinnas.
Muuseum on avatud K-P 11.00-18.00

No comments: