Monday, May 30, 2011

Kunstikonkurss "Minu Võrtsjärv"















Kirke Raidmets 2011

 










Sander Randoja 2011












Triinu Sepp 2011


Euroopa päeva puhul korraldatud õpilaste joonistusvõistlusele „Minu Võrtsjärv“ laekus kokku 388 tööd 37-st üldharidus- ja kunstikoolist.
 
Joonistusvõistluse “Minu Võrtsjärv” kuulutas märtsi algul välja Europe Direct Viljandimaa teabekeskus koos Võrtsjärve Sihtasutuse, Võrtsjärve Ühenduse ja teiste partneritega. Korraldajad ootasid joonistusvõistlusele töid, kus autor annaks edasi oma mõtteid, tundeid, mälestusi, kogemusi, fantaasiat või muud, mis on seotud Võrtsjärvega.
 
Enamik joonistusvõistlusele saadetud töid oli Viljandimaa õpilastelt, kuid esindatud olid ka naabermaakondade koolid ning töid saadeti võistlusele kaugemaltki.
 
Joonistusvõistluse töid hinnati kahes vanuseastmes: 1.–4. klass ning 5.–9. klass. Kõigepealt valis žürii mõlemas vanuseastmes välja 20 tublimat tööd. Seejärel valiti nende 20 hulgast omakorda välja kolm auhinnalise koha pälvinud tööd.
 
Nooremas vanuseastmes (1.–4. klass) valiti auhinnalisele II kohale Pelgulinna Gümnaasiumi õpilase Kirke Raidmetsa (4 K klass, õp. Tiiu Esnar) töö.

20 parema hulka valiti meie koolist veel järgmised autorid:
Sander Randoja
(4 K klass, õp. Tiiu Esnar).
Triinu Sepp
(4 K klass, õp. Tiiu Esnar).

Vanemas vanuseastmes (5.–9. klass) valiti 20 parema hulka Pelgulinna Gümnaasiumist Anette Piperali töö.
 
Tublimatele joonistajatele olid auhinnaks välja pandud raamatupoe kinkekaardid ja erinevad Euroopa Liidu sümboolikaga meened.
 
Joonistusvõistlus oli üheks ettevõtmiseks pikas tegevuste reas, mis olid seotud 12. mail Viljandis Pärimusmuusika Aidas peetud konverentsiga “Meie Võrtsjärv”.
 

 Europe Direct Viljandimaa teabekeskus

No comments: