Wednesday, May 23, 2012

Eelteade - von Krahli teatri noorteetendus "13"

“13”

Juunis tuleb Kultuurikatla Aias lavale noorteetendus "13". Lavastus on omamoodi taassünd legendaarsele Merle Karusoo lavastusele "Olen kolmeteistkümne aastane" (1980). Merle Karusoo on sel korral trupi mentor.

Von Krahli Teatri noor trupp kolib sel juunil kümneks päevaks Kultuurikatla aeda, linna külje all asuvasse hüljatud kola täis tagahoovi, ja teeb sellest linnalaste salaaia. Lavastuses "13" muutub Kultuurikatla aed laste ja täiskasvanute maailma vaheliseks piiririigiks. Vaatajatele avaneb sissevaade lapsepõlve ja teismeea piiril seisvate inimeste elutunnetusse ja psüühikasse. Seda tagahooviriiki juhivad 13-aastased - need, kellel on korraga kõik, lapselik usk ja fantaasia, ja mitte midagi, täielik sõltuvus vanematest, targematest, võimukamatest. Õhus on noorte vibe ja mängureeglid. Publik satub haruldasele külaskäigule.
 
Lavastaja: Jim Ashilevi, projektijuht: Loore Martma, kunstnik: Nele Sooväli

Näitlejad: Kait Kall, Ott Kartau, Mart Koldits, Liis Lindmaa, Madis Mäeorg, Tõnis Niinemets, Mari Pokinen, Ragne Veensalu

Dramaturgid: Tabasalu Gümnaasiumi, Rocca Al Mare Kooli, Kopli Kunstigümnaasiumi, Laagna Gümnaasiumi, Lasnamäe Üldgümnaasiumi, Pelgulinna Gümnaasiumi ning Reaalkooli seitsmendikud.

Muusikaline juht: Reigo Ahven
Tunnusrütm: Trilok Gurtu
Mentor: Merle Karusoo

Etendused juunis: 10.-12., 14.-16., 18., 19., 21. ning 22. algusega 19:00, etendus on TASUTA.

Lavastus "13" valmib Eesti-Soome ühisprojekti MIMO raames ja Kesk-Läänemere INTERREG IV A Programmi 2007-2013 rahastuse toel.

http://vimeo.com/42193166

No comments: