Friday, May 11, 2012

"Neljas lõige" von Krahlis














NELJAS LÕIGE
EKA tudengite näitus “MUSTER”

Tegu on Eesti Kunstiakadeemia tudengite näitusega “MUSTER”, kus eksponeeritakse EKA üldkompositsiooni õppeaine raames valminud graafilisi teoseid. Näitusel osalevad maali-, graafika- ja skulptuuriosakonna esimese kuruse tudengid
. Tööde tehnilised lahendused varieeruvad traditsioonilisest puulõikest ja tušijoonistusest digitrükini, kuid et mustri korratav olemus kõige paremini esile tuleks, on kõik osalejad esitanud kompositsioonid ruudukujulise kujutisena.

Muster (ornament, dekoor, kiri) on geomeetrilistest kujunditest ja nende osadest, vahel ka märkidest ja sümbolitest moodustatud või valmistamise tehnoloogia käigus kujunenud rütmiline kaunistus rõivastel, ehitistel, tarbeesemetel ja mujal. Mustreid/ornamente on leitud juba kiviajast pärinevatelt arheoloogilistelt leidudelt. Tänapäeval peitub muster kõikjal, näiteks: "muusikateoses korrapäraste dünaamiliste rõhkude ehk aktsentide perioodiliste kordumiste näol".

Kõik algab kompositsioonist - EKA kompositsioonikursuse etapid "Mustrini":
1. vabalt valitud pikkusega esse tühjusest
2. üks joonlauaga tõmmatud must joon ruumis (tühjuses)
3. kaks joont ruumis
4. kolm joont ruumis
5. vabalt valitud joonte kogus rütmina
6. joonte muster (joonlauaga tõmmatud mustad jooned ruumis)
7. ringjoonte muster
8. vabalt valitud kujunditega ja tehnikatega mustvalge muster
9. eksponeerimise kogemus ja "bash" VonKrahliGaleriis

Osalevad kunstnikud: Pavel Grebenjuk, Sten Saarits, Taavi Rei (PG 2011), Kadri Helde, Anna-Kaisa Vita, Krista Zimm, Kristen Rästas, Tõnis Palkov, Helena Keskküla, Kati Saarits (PG 2011), Marie Langsepp, Taavi Villak (PG 2007), Anna Maria Lapin, Karl-Erik Talvet, Liisa Jugapuu, Mihkel Oksmann (PG 2011), Marta Vaarik.

Juhendaja: Tarrvi Laamann
Näituse avamine 16.05.2012 kell 19.00

Live: GERNE, DJ: Bashment KingzSound DJ TARRVI
 
Näitus jääb avatuks juuni alguseni.

No comments: