Tuesday, November 20, 2012

Rühmitus OTSE Hop galeriis








„Kirik ütleb: keha on patt.
Teadus ütleb: keha on masin.
Reklaam ütleb: keha on äri.
Keha ütleb: Ma olen pidu.“

~Eduardo Galeano

„Corpus container“ on Tallinna Rakenduskunsti Triennaali „Kogumise kunst“ satelliitprojekt, mis leiab aset HOP galeriis. Väljapanek kujutab endas OTSE! poolt ette valmistatud ruumiinstallatsioon,i mis transformeerub kahe päeva jooksul kollektiivseks teoseks. Seetõttu avatakse näitus „Corpus container“ kaks korda. Esimest korda reede,l 23. novembril kell 16:00 ja teist korda pühapäeval, 25. novembril kell 17:00. Näitus on avatud ka kahe avamise vahele jääval transformatsiooniperioodil.

“Corpus container” on kunstirühmituste OTSE! (Nils Hint, Annika Kedelauk (PG 2005) ja Rainer Kaasik-Aaslav (PG 2006) ja A5 (Annika Pettersson, Romina Fuentes, Adam Grinovich) ühisprojekt koostöös Steinbeisseriga (Martin Kullik).

Projekt tuleb esitamisele ka Hollandis Amsterdamis Lloyd Hotellis 8. ja 9. detsembril kahepäevase performancina.

Näitus on avatud:
24.11.2012 – 11.12.2012
N-T 11:00 – 18:00
 
OTSE! on kunstirühmitus, mille lõid 2010. aastal head sõbrad ja kursusekaaslased Eesti Kunstiakadeemias. Rainer Kaasik-Aaslav ja Annika Kedelauk on ehtekunstnikud ja Nils Hint on sepp. Nad väljendavad loovust, ühendades kontseptuaalse ehtekunsti moodsate meediumitega, kasutades installatsioone, foto- ja videokunsti.
Nende näitused on täiuslikkuse poole püüdlevad, sümboolsed, mingil moel pühalikud show'd, kus esitatud tööd ja ruum moodustavad kujundliku loo. Iga rühmituse liige erineb teistest ideede, materjalide ja inspiratsiooniallikate poolest. Rainer Kaasik-Aaslav kasutab oma ideede väljendamiseks vääriskivide väljaraiumise kaduvat tehnoloogiat. Suurem osa tema ehetest ja esemetest on kivist välja raiutud. Annika arendab oma oskusi klassikalise kullassepana ja paneb ennast tehniliselt proovile. Nils teeb oma ideed teoks sepakunsti abil. Traditsiooniline tehnoloogia saab uue elu kontseptuaalse kunstiteosena.
Lisaks metallikunsti viljelemisele korraldab rühmitus happening'e ja tähistab igal aastal 1. detsembril Püha Eligiuse, kullasseppade ja teiste metallikunstnike kaitsepühaku päeva. otse.otse@gmail.com

Näitust toetavad:
Eesti Kultuurkapital
Eesti Kultuuriministeerium
MTÜ Tallinna Rakenduskunsti Triennaali Ühendus www.trtr.ee
Saku Õlletehas
RE Viimistlus

No comments: