Friday, November 8, 2013

Omad jutud 2




Eelmisel õppeaastal algas ning nüüd jõudis kaante vahele raamatu illustreerimise projekt koostöös Tallinna Keskraamatukoguga, milles osalesid  Pelgulinna Gümnaasiumi 2 A, 4 BK ja 5 BK õpilased koos oma kunstiõpetaja Annika Tontsiga. Kujundati raamatukogu poolt välja antavat kogumikku "Omad jutud 2". 
Raamatukogu korraldas 30. oktoobril kõigile kogumiku tegemises osalenutele (nii lapsed, kelle jutud, luuletused, koomiksid kogumikus avaldati kui ka noored illustraatorid) raamatu esitluse. Kohale olid tulnud ka kirjanik Aino Pervik ja luuletaja Contra, kes rääkisid lastele lugusid ja lugesid luulet. Iga autor sai endale vastavaldatud raamatu ning Keskraamatukogu direktori õnnitlused. Sündmus lõppes omavahel autogrammide vahetamise, kringlisöömise ja limonaadijoomisega.
Rohkem pilte sündmusest näeb meie kunstiarhiivis: http://nagi.ee/photos/pelgulinnakunst/sets/378433/?picture_type=sq&start=204
 ja raamatukogu kodulehel:

Tallinna Keskraamatukogus on heaks traditsiooniks saanud korraldada igal aastal lastele omaloomingu konkursse. Aastate jooksul kogunenud võistlustööde põhjal on koostamisel raamat, et kinkida see igale 2013.a sügisel Tallinnas esimesse klassi läinud lapsele.

Kogumik koosneb viie konkursi töödest:
2009 – „Uskumatud jutud
2009 – „Talveluuletused“
2011 – „Lõputa lood“
2012 – „Kiri Muhvile“
2013 - „Suur pahandus“

Kogumiku koostamisse annavad oma panuse ka mitmed eesti kirjanikud: Aino Pervik, Piret Raud, Contra, Karl Martin Sinijärv ja Joonas Sildre.
Tekstidega haakuvaid illustratsioone joonistavad Pelgulinna Gümnaasiumi ja Tallinna 21. Kooli õpilased.

Tallinna Keskraamatukogu avaldab teosed kogumikus pealkirjaga „Omad jutud 2“  ning lisaks teeb võimalusel ka e-raamatu ja veebiväljaande. Teoste elektroonilist väljaannet võidakse kasutada nii Tallinna Keskraamatukogu veebilehel kui ka e-raamatuna, mis tehakse kättesaadavaks teistel veebilehtedel. Kogumikku levitatakse Tallinna Keskraamatukogu vahendusel ning võidakse tõlkida teistesse keeltesse ja avaldada teistes väljaannetes.

No comments: