Monday, January 13, 2014

PG trükigraafika näitus Tallinna Haridusameti ruumides































10. jaanuarist 7. märtsini 2014 saab Tallinna Haridusameti ruumides (Estonia puiestee 5 A, 3. korrusel) vaadata Pelgulinna Gümnaasiumi trükigraafika näitust. 

Näitusel esitletakse ülevaadet viimaste aastate jooksul valminud erinevates tehnikates töödest, sh. linoollõige, laudpuulõige, kuivnõel, vineerlõige, papitrükk ja mitmed segatehnikad.

Süvendatud kunstiharidust on Pelgulinna Gümnaasiumis (endises Tallinna 46. Keskkoolis) pakutud juba enam kui 50 aastat. Läbi aegade on kunstiprogrammis olnud kindel koht ka trükigraafika tehnikate õpetamisel. Koolil on olemas kallihinnaline, omal ajal Evald Okasele kuulunud sügavtrüki press, mis on õpilaste loomingut paberile trükkinud juba üle kolmekümne aasta.


Trükigraafikaga tegeletakse kooli kunstiklassides juba alates esimesest klassist. Aastatega muutuvad formaadid suuremaks ja tehnilised lahendused keerukamaks. Graafika tegemine pakub suurepärase võimaluse teha läbi kogu tööprotsess nullist lõpptulemuse – tiražeeritud kunstiteoseni.


Näitus algabki trükitehnikat tutvustava plakatiga ning jätkub peenekoeliste ja mitmekesiste graafiliste lehtedega, mida on loonud nii põhikooli- kui ka gümnaasiumiõpilased õpetajate Annika Tontsi, Tiiu Esnari, Triinu Jürvese, Tiia Vali ja Jüri Mäemati juhendamisel. Näituse korraldas Tiiu Esnar, saateteksti koostas Triinu Jürves.

Leini Jürisaar
Tallinna Haridusameti peaspetsialist
































Tr. Jürves, T. Esnar 2014

No comments: