Monday, August 18, 2014

Adamson-Ericu nimelise stipendiumi võitis Ats Nukki (PG 2007)


Adamson-Ericu nimelise stipendiumi võitis Ats Nukki

Reedel, 15. augustil kuulutatakse Adamson-Ericu muuseumis välja kunstnik Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi võitja, kelleks sel aastal osutus Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistrant Ats Nukki.

Konkursi lõppvooru pääsesid veel sama kooli disaini teaduskonna magistrant Kristel Saan, fotograafiaeriala magistrant Mari Volens ning installatsiooni- ja skulptuuriosakonna magistrant Uku Sepsivart (PG 2007), teatab Adamson-Ericu muuseum.
„Võimaluse korral kasutaksin stipendiumit oma magistriprojekti teostamiseks, mis oma lõppjärgus teostuks näitusena,” selgitab laureaat Ats Nukki oma stipendiumi kasutamise eesmärki. „Projekt sai alguse eesmärgist kujutada tühjust ja vormi – ruumi, mis on vabanenud mateeriast ja loovutanud talle iseloomuliku olemuse.”

Adamson-Ericu nimelise noore kunstniku stipendiumi asutas 2011. aastal Lions Club Tallinn Hansa. 2500 euro suuruse stipendiumi eesmärk on juhtida tähelepanu silmapaistva kunstniku Adamson-Ericu maali- ja tarbekunstiloomingule, väärtustada mitmekülgsust ja isikupära Eesti kunstis ning aidata kaasa kunstniku loomingu ja pärandi uurimisele. Stipendium antakse välja iga-aastaselt kunstnik Adamson-Ericu sünniaastapäeva puhul noorte kunstnike loometegevuse toetamiseks.

Stipendiumikomisjoni kuulusid Lions Club Tallinn Hansa president Ly Müürsoo, Lions Club Tallinn Hansa liige Ingrid Lepp, Eesti Kunstiakadeemia esindaja kunstnik ja õppejõud Elin Kard, Eesti Tarbekunsti- ja Disainimuuseumi projektijuht Ketli Tiitsar, Adamson-Ericu muuseumi direktor Ülle Kruus ning 
Eesti Kunstimuuseumi arendusdirektor Kersti Tiik.
Stipendiumi uus konkursivoor kuulutatakse välja detsembris 2014.


No comments: