Thursday, October 23, 2014

Koolinoorte kaasaegse kunsti triennaal Eksperimenta!










Eksperimenta! 2014 teema “Kunst ja teadus” kutsub lõimima kaasaegset kunsti, kunstiharidust ja eri teadusharusid. 
Osalevad 14–19 aastased koolinoored kümnest riigist: Eesti, Läti, Soome, Venemaa, Saksamaa, Sloveenia, Portugal, Türgi, Kanada, Brasiilia.


Eksperimenta! triennaal on loov laboratoorium, mis pakub noortele võimalust eksponeerida oma töid rahvusvahelises kontekstis ja kutsub noori, kunstiõpetajaid, kunstnikke, kuraatoreid ja teadlasi üles tegema koostööd.

Eksperimenta! 2014 toimub 23.oktoobrist – 23. novembrini Tallinnas Katariina kirikus (Vene 14 a) ja Hopneri majas (Raekoja plats 18).


E! 2014 koosneb rahvuslikest näitustest, piiriülesest teemapõhisest näitusest “Kunst ja demokraatia”, Eduko IDEElaboratooriumi konverentsist ja kunstihariduse uurimisprojektist.


Eksperimenta! üldavamine toimub neiljapäeval, 23. oktoobril kl 18.00 Katariina kirikus, kuid programm kestab hommikust peale ja jätkub hilistundideni.


Eksperimenta! Eesti ekspol on väljas 17 noore kunstniku iseseisvad kaasaegse kunsti teosed teemal "Ühiskonna ökoloogia". Noored uurisid, millega tegeleb ökoloogia kui teadus ja leidsid avastustele paralleele inimühiskonnas. Näha saab interaktiivseid ja tavalisi installatsioone, videoid, fotosid ja maale. Eesti ekspo on avatud Katariina kirikus ja selle avamine toimub neljapäeval kl 17.15.

Eksperimenta! triennaal on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11–18. 

Sissepääs etteregistreerimisel tasuta.

Mari Kartau, err.kultuur.ee

Pelgulinna Gümnaasiumist on Eesti ekspositsioonis 5 osalejat - Solveig Saar, Grete Raudam, Glen-Ander Popovitš, Karola Kaugema ja Marilyn Rumberg 12 K klassist.
Ideede arendus sai alguse eelmisel õppeaastal interdistsiplinaarse kunsti valikaine tunnis Triinu Jürvese juhendamisel ning jätkus kuraator Mari Kartau käe all Eksperimenta! töötubade ning juhendajate abil.

No comments: