Friday, November 28, 2014

Hanna Piksarv (PG 2008) pälvis Eduard Wiiralti nimelise stipendiumi






































kultuur.err. ee, 
galerii.kultuurimaja.ee




Kunstiüliõpilasele enesetäienduseks ja loomingulise tegevuse toetuseks mõeldud Eduard Wiiralti nimelised stipendiumid määrati skulptor Hanna Piksarvele ja multimeediakunstnik Mikk Madissonile. Stipendiumi suurus on 3000 eurot.

Hanna Piksarv (s. 1989) õpib Eesti Kunstiakadeemia vabade kunstide magistriõppes skulptuuri ja installatsiooni erialal. 2012. aastal on Piksarv pälvinud noore skulptori preemia. Tema portfoolio tõusis esile tasakaalustatud, noore kunstniku kohta imetlusväärselt järjekindla ja küpse autoripositsiooni poolest, demonstreerides isikupärast ja süvenevat dialoogi kontseptuaalse kunsti klassikaga. Hanna Piksarve loomingus kohtuvad minimalistliku skulptuuri võtted autori isikliku kogemuse, keha- ja kohaspetsiifilise ruumikäsitlusega. Stipendiumi taotles ta magistritöö ettevalmistamiseks ning osalemiseks Austrias, Ebensees toimuval festivalil koos austria kirjaniku Fabian Faltini ja saksa teatrikunstniku Johann Reiβeriga loodud teosega kohaliku tikkimistraditsiooni tähtsusest industriaal- ja infoühiskonnas.

Eduard Wiiralti nimelise stipendiumi eesmärk on edendada kunstiüliõpilaste õppe- ja loomingulist tegevust ning toetada nende enesetäiendamist. Stipendiumi makstakse Eduard Wiiralti teoste kasutamise eest kogutud autoritasudest. Eesti Kunstimuuseum (EKM) lisab stipendiumile muuseumi kuldkaardi. Kaart on nimeline ning annab selle omanikule eluaegse tasuta külastusõiguse kõigis EKMi muuseumides.

No comments: