Wednesday, February 4, 2015

Las ma räägin sulle iseendast





facebook.com

Näitus “Las ma räägin sulle iseendast”
20.02.2015 – 8.03.2015
Galerii “Noorus”
Riia 11, Tartu

Marten Esko, Lilian Hiob (PG 2010), Pille-Riin Jaik, Helena Keskküla, Aili Maarja Mäeniit (PG 2010), Liis Pajuväli (PG 2014), Sven Parker, Hanna Piksarv (PG 2008), Liisi Tamm, Grisli Soppe, Kristina Õllek

Kuraator: Siim Preiman
Kujundus: Stuudio LE 60

Reedel, 20. veebruaril kell 18:00 avatakse Tartus galerii "Noorus" keldrikorrusel näitus "Las ma räägin sulle iseendast", kus näituseruum moondub eelarvamusteta keskkonnaks, milles vaadelda eksponeeritud kunstiteoste isiklikke algimpulsse. Rännates kunstnike teadvuste eri tasanditel saab aimu retseptsiooni, publiku, töö, eneseväljendamise vajaduse ning paljude teiste faktorite rollist noore kaasaegse kunstniku loomeprotsessis.

Lõik kuraatoripositsioonist:
"Käesoleval näitusel jaguneb kunstniku „mina“ tinglikult kolmeks tasandiks: vaimne, kehaline ja kogemuslik. Selline jaotus on muidugi meelevaldne. On raske leida kunstiteost, mis lähtub vaid ühest minatasandist. Ühiskondlikke teemasid käsitledes pärineb aines küll kogemuslikust ruumist, kuid tõlgendus sõltub vaimsest. Kehast lähtudes pakub tõlgendamiseks vajaliku konteksti üks kahest: teadvustatud vaimsus või kogemuslik, keha vahetult ümbritsev ruum. Nii käituvad kõik tasandid kordamööda lähtepunktide ja kontekstidena ega püsi kunagi ühes rollis kauem kui vaja. Sellest tulenevad ka näitusemarsruutide kattuvused, mis tõestavad, et kunsti puhul ei ole olemas ainuõiget lugemisviisi. Näitusel osalevate kunstnike kollektiivsesse alateadvusesse sukeldudes aitab sõna meid vaid teatud maani, misjärel narratiiv taandub ning annab teed tajudel ja kogemustel põhinevale lugemisele."

Näitusega kaasnevad infotrükised ja audiogiid.

Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Proplastik OÜ, RABA käsitööõlu

Tänud: Jörgen Aav, Marika Agu, Viktor Gurov, Hanna Linda Korp, Joosep Norma, Kati Saarits

No comments: