Wednesday, April 28, 2010

Noorte kunstnike ideekonkursi võidutööd näitusel "193 x 282"


facebook.com
Vaal galerii
Näituse avamine reedel, 30. aprillil kell 19–22
Muusika: Tanel Paliale ja külalised
Näitus on avatud 6. maini IGA PÄEV kell 12–20

Tõnis Saadoja: "193 x 282" on noorte maalikunstnike suhtlusportaal, kus igaühe profiil koosneb suuremõõtmelisest visuaalist ning autori sõnavõtuga pildireast. Külastage, kommenteerige ja lisage sõbraks, kui meeldib...

Kaido Ole: Põhiküsimus õppejõu poolt vaadatatuna on alati üks ja seesama – mida teha, et sünniks parem kunst. Sedakorda lähenesime asjale ülimalt praktiliselt. Varusime 8 suht suureformaadilist krunditud lõuendit kvaliteetsetel kiilraamidel, ning kuulutasime juba eelmisel aastal välja ideekonkursi. Kõik paremad küll ei osalenud, kuid vähemalt võitjate hulgas nõrgemaid ja juhuslikke pole, sestap ootan ise näitust huviga.

Karin Allikas: Ma maalisin Vabaduse väljaku. Sellisena, nagu see mulle meeldib.
Kadri Erlenheim: Aastad mööduvad.
Kristi Kongi (PG 2004): Kokkupõrke hirmus surusin ma silmad kinni. Aga tagasi vaadates ei tundunudki see nii hull.
Liisa Kruusmägi: Tänavatreppidest ülesse astudes avaneb mõistmatult kirju maailm.
Holger Loodus: See, mis tundub tühine väiksel maalil ja väheütlev keskmisel formaadil, omandab suurel lõuendil uue mõõtme. See on nagu võimendatud viga. Katastroof. Ja samas mõjub ligitõmbavalt. Kui paradoksaalne.
August Sai: Mind huvitab informatsioon tema puhtal kujul ning see, kuidas ta teiseneb ja mõjutab kõike, mis temaga kokku puutub. Inimese mõistus on haavatav selle jõu ees, kuid võimeline tagasi tõrjuma iga viiruse rünnaku.
Krista Sokolova: See maal ei ole proov saada usutav koopia originaalist, vaid kihtidelisamine nii, et tekiks komplekt sellest, mis tegelikult oli ja sellest kuidas minu taju seda hilisemalt muundas.
Marta Stratskas: Horisontaalne ja vertikaalne liikumine on inimese jaoks erinevad. Vertikaalne seob taevaga, horisontaalne inimest inimesega.
Mart Vainre: Me teame, mida me tahame. Suund on meil ühine. Me läheme!

Kõigi osalevate kunstnike pikemad kommentaarid oma töödele aadressilhttp://www.youtube.com/watch?v=WBwimN48j3ULisainfo:

Vaal galerii, galerii@vaal.ee

No comments: