Wednesday, November 10, 2010

Aldo Järvsoo (PG 1995) HOP galeriis


Tanel Veenre 2010
Aldo Järvsoo
ILU VALEM
11.11. - 20.11.2010
HOP galerii
Tallinn
Aldo Järvsoo loomingu tugevuseks on haruldane mõttepuhtus, tundlikkus ja stiilitaju. Ta ei dekoreeri, ei tee moodi „lihtsalt sellepärast, et oleks ilus“. Töötades oma uue kollektsiooni ideega püüab ta puhastada mõtte, et leida täiesti uut lähenemist moele. Nii ongi sündinud tema kuulsad vineerist vormimängud, põnevad paeltest ja lintidest punutised kehal või graafiliselt puhtad lahendused tikanditega. Teerajajaks on ta olnud ka rahvusliku teema toomisel moepilti, esitledes viie aasta eest KUMU`s kollektsiooni „Folkcouture“.

Oma uues kollektsioonis püüab Järvsoo endiselt muuta rõivasteks muinasjutumaailma, mis eksisteerib vaid tema peas ja südames. Neis salapärastes lugudes on aimata delikaatseid laene eesti folkloorist, juugendiromantikast, keskaja kostüümist ja antiiksetelt jumalannadelt. Kõik need laenud on pigem intuitiivsed, puhastatud läbi isiklike filtrite – ei mingeid tsitaate või liigagi laialt levinud eklektikat.
Sel korral liitub rafineeritud vormimängule ka uuenduslik värvilahendus – kõik värvid rõivakomplektides on keeratud võimalikult puhtatoonilisteks, talletades vaid silueti ja peened lõikenüansid. Värvid on muinasjutuliselt kõnekad: granaatõuna punane, öötaeva lilla, smaragdroheline, lasuursinine…

Üks teema, millega Aldo süvendatult tegeleb on sümmeetria – vormide, paelte ja joonte mängud ihul. Selles sümmeetriataotluses on püüdu harmoonia poole, soovi leida üles ilu valem. Mõtteselgus ei luba kordagi komistada dekoreerimisse, tühja ilulemisse – oluline on jääda ausaks ning alustada iga loomist puhtalt lehelt.

Aldo Järvsoo kollektsiooni esmaesitlus toimus Tallinna moenädala raames 5. novembri õhtul. Kuna moevaatemängu pääses vaatama vaid väga väike publik, siis on näitus Hop galeriis haruldane võimalus saada Aldo Järvsoo loomingust vahetult osa.

Aldo Järvsoo on viimase kümnendi kõige enam pärjatud eesti moelooja, kelle ateljeeriiulil säravad kõrvuti väike ja suur Kuldnõel, kaks Supernoova võidukarikat, Smirnoff Fashion Awards`i eesti finaali võit, Eesti Pärandihoidja tiitel jne.

Näitusi Hop galeriis toetab Eesti Kultuuriministeerium.
Pressiteade ja foto Tanel Veenre.

Lisainfo:
Maria Valdma
HOP galerii
Hobusepea 2
Tallinn
gsm: 5112350
e-mail: hop@eaa.ee

No comments: