Wednesday, November 23, 2011

Auhind joonistusvõistluselt "112"


 




















 Laste joonistusvõistlus "112".

Euroopa Parlamendi Infobüroo, ajakirja Tähekese ja Häirekeskuse poolt välja kuulutatud laste joonistusvõistlusele "112" saadeti kokku 3382 tööd 146.-st erinevast paigast.
Reedel, 21. oktoobril tuli joonistusvõistluse žürii kokku, et hinnata võistlusele saadetud joonistusi. Sellel aastal kuulusid žüriisse Tähekese peatoimetaja Ilona Martson, Tähekese kujundaja Priit Rea (PG 1974), Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg, kujundaja Piret Mikk ning Euroopa Parlamendi Infobüroo töötajad.

Ajakiri Täheke ja Euroopa Parlamendi Infobüroo kuulutasid kuuendat korda välja suure 4.-12. aastaste laste joonistusvõistluse, mis sel aastal viidi läbi koostöös Häirekeskusega. Koostöös teiste EP Infobüroodega saabus töid ka Lätist, Leedust, Belgiast, Prantsusmaalt, Hispaaniast ja Šotimaalt. EP Edinburghi infobüroole laekus 955 joonistust ja EP Vilniuse infobüroole saadeti umbes 1000 tööd. Infobürood valisid kümme parimat tööd ja saatsid need Tallinnasse võistlusele.

3382.-st laekunud joonistusest valiti välja umbes 200 parimat tööd, mis pannakse üles näitusele Euroopa Liidu majja. Samuti koostatakse valitud töödest Euroopa Parlamendi 2012. aasta lauakalender. Oma lemmiktööd valivad ja eripreemiad annavad välja Täheke, Häirekeskus ja Euroopa Parlamendi saadikud Eestist.


Ühe auhinnalistest kohtadest sai Pelgulinna Gümnaasiumi 3 BK õpilase Elisa Maria Hansmanni töö, tema juhendaja oli Annika Tonts.
Autasustamine ja näituse avamine toimub 2. detsembril Euroopa Liidu Majas Tallinnas. 

Info: http://www.europarl.ee/view/et/uudised/Uudised-2011/Oktoober-2011/pr-2011-Oktoober-08.html

No comments: