Thursday, November 10, 2011

Mihkel Kleis (PG 1995) Tartu Lastekunstikooli galeriis

















http://tlkkgalerii.blogspot.com/


MIHKEL KLEIS „Varastatud oxe ja teisi lugusid“,
8 . -- 21. november 2011 Tartu Lastekunstikooli galeriis.

Novembris ilmub Tartu Lastekunstikooli galeriisse (Jakobi 52) Mihkel Kleis. Mihkel Kleis on väga eriline inimene. Lisaks eriline muusik ja kunstnik. Teist sellist maailmas ei leia. Tema maailm ja loolming, mille kirjeldamiseks pole eesti keeles sobivaid sõnu, sobib millegipärast just novembrisse. Sest see on korraga nii värviline kui must, nii soe kui külm, nii rõõmus kui masendav, nii ilus kui kole, nii helge kui õudne, nii elav kui surnud, nii popp kui aut. Ja mõlemaid korraga ekstreemselt. Tõesti, ainult mees lihtsa nimega Mihkel Kleis suudab midagi sellist tekitada.
Peeter Sauter: "Kirjutasin tekstikesi, millistest lootsin, et need võivad vabastada mu poegi rumalatele sõnadele ja nö lubamatutele motiividele mõtlemise/mittemõtlemise painetest.
Kui Mihkel oli nõus pilte tegema, olin intrigeeritud. Teadsin, et tal on suur hard core pornokino vahtimise praktika (mida mul pole).
Pilte nähes olin eriti rõõmus, sest sain aru, et ta oli püüdnud kinni mu tunnetuse ja tegi etteantud raamistikku töö, mis mõjub erakordselt turvaliselt, delikaatselt ja väljapeetult.
Just sarnane vajadus ja tunne oli ka minul tekste tehes.
Ja oli lootus, et need tekstid kedagi tegelikult ei häiri, aga pakuvad lusti ja võivad abistada lapsi keele ja mõtlemise piiride kompamisel."

Margus Kiis,
Tartu Lastekunstikooli galerist
http://tlkkgalerii.blogspot.com/

No comments: