Monday, December 19, 2011

"Klaasimaailm" von Krahli teatris














http://www.facebook.com/klaasimaailm

Teisipäeval, 20. detsembril jõuavad esmakordselt maailmas kontserdilavale klaasist muusikainstrumendid, mis sünnivad Eesti klaasikunstnike käe all. Erakordse publikhuvi tõttu annavad muusikud Arve Henriksen ja Terje Isungset esiettekande järel homme kell 22 „Klaasimaailma“ lisakontserdi. Piletid tulevad müügile Piletilevis.
„Klaasimaailm“ on üks põnevamaid interdistsiplinaarseid projekte Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 programmis – idee valmistada klaasist muusikainstrumendid pärineb Norra impromuusikutelt Arve Henriksenilt ja Terje Isungsetilt. Klaasobjekte on muusikas kasutatud varemgi, ent pigem efektide ja aktsentide rollis, mitte omaette terviklikku orkestrikoosluse moodustamiseks.
Et klaas on õrn ja nõudlik materjal, samuti oli see muusikutele ja kunstnikele esimene kord klaasist instrumente valmistada, siis kulus pillide tegemiseks poolteist aastat. Oluline on nii objektide välimuse esteetika kui ka see, kuivõrd tekitab objekt sobiva kõlaga helisid ja milline on kaja pikkus.
Klaasinstrumentide projekti juhid on Eeva Käsper ja Mare Saare. 

Klaasinstrumentide autorid on Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja klaasikunstnikud Tiina Sarapu, Kristiina Uslar, Eve Koha, Eeva Käsper, Eero Vaikre (PG 1996) ning kunstiakadeemia üliõpilased Andra Jõgis, Mikk Jäger (PG), Külli Nidermann, Caspar Sild ja Maarja Treufelt. Lavamööbli ja lavakujunduse autorid on Tiina Sarapu ja Eeva Käsper. Kontserdi produtsent on Madli-Liis Parts.

20. detsembril kell 22 toimuva unikaalse „Klaasimaailma“ lisakontserdi piletid hinnaga 13–18 eurot on müügil Piletilevis.
„Klaasimaailm“ on üks Euroopa kultuuripealinna Tallinn 2011 aastat lõpetavatest sündmustest. Sündmuse partnerid on Eesti Kunstiakadeemia ja Norra Kuninglik Saatkond.

http://www.facebook.com/klaasimaailm


No comments: