Thursday, March 25, 2010

Eelteade - "Stencibility” Polymeris


littleblackkitty.typepad.com

2.-3. aprillil toimub Tallinnas, Kultuuritehases Polymer, Eesti esimene stencil art festival „Stencibility”. Stencil art ehk trafaretikunst on tehnika, kus kujutise saamiseks kasutatakse aerosoolvärvi ja trafaretti. Teose valmimise kiiruse ja võimalike tõmmiste ohtruse tõttu kasutatakse seda ohtralt tänavakunstis. Tehnilise lihtsuse tõttu seisneb trafaretikunsti olemus eelkõige ja ennekõike sõnumis. Trafaretikunsti sõnum on otsekohene, puhas ja jõuline. See asjaolu teeb stencil arti äärmiselt armastatud sotsiaalse kunstivormiks, mis on ka Eestis leidnud ohtralt tegijaid-austajaid.

Ürituse eesmärgiks on edendada ja propageerida trafaretikunsti Eestis, pakkuda noortele mõistlikumat alternatiivi aerosoolvärvide kasutusele loomingus, tõmmata avalikkuse tähelepanu sotsiaalsele kunstile ja arendadasel teemal ühiskondlikku dialoogi.

Nimi ”Stencibility” on sõnamäng, mis tuleb sõnadest stencil ja sensibility. Üritus on suunatud tegevatele stencilkunstnikele. Festivali tulemiks on ühisnäitusKultuuritehase seintel.

Kava:
2. aprill 16.00-20.00 - stencili valmistamise töötuba
3. aprill 14.00-20.00 - stencilivõistlus, pärast seda auhindamine ja järelpidu
4. aprill 18.00 näitust tutvustav ekskursioon huvilistele

Osalemiseks on vajalik eelregistreerimine. Töötuba ja võistlus on pealtvaatajatele suletud. Korraldavad vabad radikaalid, toetab TallinnEuroopa Kultuuripealinn 2011, ootussari 52 üllatust ja ideed.

stencibility.blogspot.com
stencibility@gmail.com

No comments: