Wednesday, March 17, 2010

Maigi Magnus (PG 2002) Kultuuritehases Polymer



Maigi Magnus 20120

Reedel, 19. märtsil kl 18 presenteeritakse Kunstikonteineris Kultuuritehases Polymer (Ülase 16/Madara 22) aasta tagasi Tallinna Kunstihoones toimunud, Sandra Jõgeva (PG 1995) kureeritud rahvusvahelise grupinäituse "Loomakari/ Animal Collective" kataloogi.

Lisaks näitusel osalenud kunstnike ja nende tööde tutvustusele on kataloogis avaldatud mitmeid esseesid kollektiivsusest, inimesele kui liigile omasest karjainstinktist ning selle mitmesugusest väljendumisest ja kokkupõrkest meie ühiskonnale omase individualismiideaaliga. Esseede autorid on Eestis elav ja töötav ameerika kunstnik ja õppejõud Ernest Truely, Londoni kuraator ja kriitik Birthe Jorgensen, eesti kunstikriitik Mari Laaniste ning näitusel osalenud soome kunstnik ja invaliidide õiguste eest võitleja Jenni-Juulia Wallinheimo.
Kataloogi koostas Sandra Jõgeva, kujundas Britt Urbla-Keller, avaldatud fotode autor on Tanel Saar.

Samas toimub ka Maigi Magnuse (PG 2002) näituse "Läbi teeskluse ja mängu" avamine. Skulptuurikomplektist ning videost koosnev installatsioon on jutustus autori perekonnast. Täpsemalt: http://maigimagnus.blogspot.com/2011/08/sister-goes-to-party.html

No comments: