Thursday, April 5, 2012

EKA installatsiooni ja skulptuuri osakonna näitus EKKM-is













Kolmapäeval, 4. 04. 12 kell 18.00 avatakse Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseumis EKKM Eesti Kunstiakadeemia installatsiooni ja skulptuuri osakonna magistrantide lõputööde näitus "Perfektne mets / Perfect Forest".
Näitusel saab näha nelja sel kevadel magistrikraadi kaitsva noore skulptori ruumiinstallatsioone ja objekte.
Rene Reinumäe õhukahur on nähtamatu skulptuur, mis viib vaataja täiesti uude mõõtmesse - installatsioon "Osadustunne" on nähtamatu kunstiteos, mis paneb näitusekülastaja kogema aistingulist, füüsilist elamust.
Kadri Metstaki installatsioon on inspireeritud Toronto väliseestlase Olaf Kopvillemi laulufraasist "Ma lahkusin, kui seltskond saagis elutoas palmi." Installatsioon on pühendatud Kadri elektrikust isa mälestusele.
Pauliina Jokela kineetiline installatsioon "Gospel" kujutab endast kunstniku lapsepõlve kiriku inglinägude koopiaid, inglid targutavad ja sõnelevad omavahel ning hurjutavad meid "õigesti " käituma.
Yang Li installatsioon "Perfektne mets" on loodud klassikalise hiina maali õpiku toel.
Magistrante juhendasid Liina Siib, Villu Jaanisoo, Kirke Kangro (PG 1993), konsultant Taavi Talve.

Näituse avamänguna astuvad üles installatsiooni ja skulptuuriosakonna esimese kursuse tudengid. Kammerlike installatsioonidega esinevad Kati Saarits (PG 2011), Helmi Marie Langsepp, Martha Haywood, Taavi Rei (PG 2011), Manuel Knapp, Sten Saarits ja Skye Williams.
Juhendajad: Jevgeni Zolotko, Kirke Kangro (PG 1993)

Näitus on avatud 4.04 - 7.04 kell 12.00 - 19.00, 8.04 kell 12.00 - 16.00
Täname: Eesti Kultuurkapital, Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum

No comments: